Sådan genkender du signalerne fra din hund

En hund er i stand til at sende mange forskellige signaler, og det er vigtigt, at du som dens ejer er opmærksom på at tyde dem – og at du gør det korrekt, så du kan tage de forbehold, der måtte være. Herunder kan du læse om nogle af de mest almindelige signaler, der ruster dig godt på til at forstå din hund langt bedre.

Når den piver, er der noget galt

Hvis din hund piver, er det tegn på, at der er noget galt. Det kan være, at den har behov for at komme ud for at tisse eller komme af med afføring. Det kan også være, at den er urolig over noget. Det kan også være, at den har ondt og prøver at give udtryk for, at noget er, som det ikke burde være. Du skal altid tage det alvorligt og være opmærksom på din hund, hvis den piver. Det gør den ikke uden grund, og derfor bør du altid søge efter grunden.

Når den trækker sig, har den brug for ro

Hundesenge er vigtige for din hund, da en seng til din hund kan fungere som dens sted at trække sig hen, når den har brug for at slappe af. Det er derfor også vigtigt, at du anskaffer en seng til din hund. Sengen skal du placere et roligt sted – fx i soveværelset eller i bryggerset, så din hund har mulighed for at trække sig et sted hen, hvor der ikke er et rend, og hvor der går nogen forbi hele tiden.

Når den logrer, er den glad

Ja, en logrende hund er en god ting. Når halen derfor vipper begejstret fra side til side, kan du også være glad i maven, for så har din hund det godt. Dette vil være en typisk respons, når du fx snakker til din hund. Det kan også være, at den logrer med halen, når i leger, og så ved du, at den har det sjovt.

Når den kigger med store ører, er den opmærksom

Hvis ørerne er større og halen strittende lige ud i luften, så er din hund på vagt eller enormt opmærksom på et eller andet. Her skal du passe på med ikke at forskrække din hund eller gøre andet, der kan gøre den stresset. For den lytter koncentreret efter et eller andet – måske andre hunde i det fjerne.

Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *